Linkovi

Bin Laden protiv čitavog svijeta (9/11/01) - 2001-11-09


Teroristički vođa Osama bin Laden u ratu je protiv cijelog svijeta. Kako je rekao glavni tajnik Arapske lige Amr Moussa, bin Laden “ne istupa u ime muslimana i Arapa”. Nabil Fahmy, egipatski veleposlanik u Sjedinjenim Državama izjavio je da bin Laden pokušava iskoristiti i iskriviti islam, suprostaviti se umjerenim režimima na Srednjem istoku, kao i civiliziranom društvu na Zapadu i u raznim dijelovima svijeta.” No, kako je veleposlanik Fahmy jasno dao do znanja, “islam nema veze s bin Ladenovom propagandom”.

Činjenica je da su teroristi bin Ladenove al-Qaide ubili tisuće nevinih ljudi u New Yorku i Washingtonu, 11. rujna, te ranije u istočnoj Africi i na drugim mjestima. Uz Amerikance različitih vjeroispovjesti, među žrtvama bilo je muslimana iz Egipta, Turske, Libanona, Jordana, Pakistana, Indonezije, Malezije, Kenije i Tanzanije. Počinitelji ovih zločina ogriješili su se o učenja istinskog islama i za to će platiti. Platit će i talibanski čelnici u Afganistanu. Ne samo da je taj zločinački režim pružio utočište al-Qaidi, već također terorizira afganistanski narod i ubija tisuće muslimana koji ne dijele njegove ekstremističke stavove.

Za razliku od Afganistana pod talibanima, Sjedinjene su Države zemlja koja poštuje i prihvaća sve vjere, uključujući i islam. Amerika ima milijune muslimana, koji slobodno mole u džamijama diljem zemlje. Sjedinjene Države također su predvodile mnoge međunarodne napore na obrani muslimana. U proteklih nekoliko godina američki su se vojnici borili rame uz rame s muslimanima u Kuvajtu, Bosni i Hercegovini i na Kosovu. Sjedinjene Države također su pomogle muslimanskim Afganistancima da oslobode svoju zemlju od brutalne sovjetske okupacije.

Kako je rekao posebni savjetnik u State Departmentu Christopher Ross, “islam je jedna od velikih otkrivenih vjera i uživa poštovanje američkog naroda i vlade. Ubijanje i uništavanje na koje bin Laden i njegovi suradnici pozivaju u ime islama nema nikakve veze s islamom.” “Amerikanci su svjesni”, kako je rekao veleposlanik Ross, “da članovi ove bande ni pod kojim okolnostima ne predstavljaju mirnu većinu muslimana. Zlo koje su počinili dovest će na kraju do njihove propasti".

XS
SM
MD
LG