Linkovi

Bush večeras o borbi protiv terorizma na tlu SAD (8/11/01) - 2001-11-08


Predsjednik Bush danas će se obratiti Amerikancima i govoriti im o borbi koja se protiv terorizma vodi na domaćem planu. Kako izvješćuje Paula Wolfson, predsjednik će pozvati na odlučnost i strpljenje.

Predsjednik će govoriti o svim mjerama koje se poduzimaju da bi se zaštitilo Amerikance kod kuće dok se oružane snage bore protiv terorizma u inozemstvu. Gospodin će Bush nastojati ublažiti strahovanje od budućeg terorističkog nasilja, te će pokušati ublažiti zabrinutost Amerikanaca glede pojave potencijalno smrtonosnih spora antraksa u pošti. Prilikom kratkog susreta s novinarima, predsjednik je u osnovnim crtama iznio teme današnjeg govora.

“Svjesni smo činjenice da se borimo protiv zla. A američki je narod strpljiv. Oni su čuli poziv koji im je upućen. Navečer ću se obratiti s porukom koja će podsjetiti zemlju da smo istinski velika nacija,” rekao je gospodin Bush.

Predsjednik će održati govor u Atlanti, u konferencijskom centru u koji će se nalaziti policajci, vatrogasci i drugi djelatnici sigurnosnih službi.

XS
SM
MD
LG