Linkovi

Bush i Blair - odlučno do konačne pobjede (8/11/01) - 2001-11-08


Predsjednik Bush i britanski premijer Tony Blair izrazili su odlučnost da nastave suradnju kojoj je cilj pobjeda nad terorizmom. Za ostvarenje tog cilja možda biti potrebno vrijeme, ali će cilj na koncu biti ostvaren, izjavila su dvojica čelnika.

Premijer Blair je u Washingon doputovao nadzvučnim Concordom, kako bi nekoliko sati proveo u konzultacijama s predsjednikom Bushom. Nakon službenog sastanka, oni su se – stojeći jedan uz drugog – obratili novinarima, naglašavajući da će odgovorni za terorističke napade izvršene 11. rujna na New York i Washington biti izvedeni pred lice pravde. Predsjednik je Bush rekao da će za pobjedu možda biti potrebno vrijeme, ali će pobjeda na koncu biti postignuta. “Mi ćemo pobijediti. U to nimalo ne sumnjam,” izjavio je gospodin Bush.

Najnovija istraživanja javnog mnijenja ukazuju na mogućnost da u Britaniji postupno slabi podrška ratu protiv Afganistana. Premijer Tony Blair je, medjutim, istaknuo svoju odlučnost. “Nepopustljivost u namjeri da izvršimo pravdu podjednako je čvrsta danas kao što je bila i 11. rujna,” rekao je gospodin Blair.

XS
SM
MD
LG