Linkovi

Bin Ladenove lažne optužbe (6/11/01) - 2001-11-07


Osama bin Laden, vođa terorističke organizacije al-Qaida, do sada je istupio s nizom lažnih i nečuvenih optužbi. U nedavnoj izjavi, ustvrdio je da međunarodna koalicija, predvođena Sjedinjenim Državama, vodi kampanju protiv muslimana, Afganistanaca i islama. Ništa ne može biti dalje od istine.

Sjedinjene Države i druge zemlje izgubile su tisuće građana, uključujući žene i djecu, u terorističkim napadima u Keniji, Tanzaniji, Jemenu i Sjedinjenim Državama. U tim su napadima ubijene stotine muslimana, uključujući državljane islamskih zemalja, kao što su Bangladeš, Egipat, Indonezija, Jordan, Libanon, Malezija, Pakistan i Turska. Što je učinio bin Laden da bi zaštitio muslimane koji su ubijeni u tim napadima? Ništa. On ih je ubio.

Bin Laden tvrdi da Sjedinjene Države vode rat protiv naroda Afganistana. Upravo suprotno - Sjedinjene Države predvode međunarodnu koaliciju koja osigurava humanitarnu pomoć za Afganistance. Više od 80 posto hrane koja se dostavlja u Afganistan kroz program Ujedinjenih naroda za hranu potječe iz Sjedinjenih Država. Predsjednik George Walker Bush najavio je nedavno izdvajanje dodatnih 320 milijuna dolara nove pomoći za afganistanski narod. Štoviše, američki su zrakoplovi do sada izbacili preko milijun paketa hrane nad Afganistanom.

Što je Osama bin Laden učinio za afganistanski narod? Koliko mu je hrane, lijekova i druge pomoći osigurao? Nimalo.

Bin Laden tvrdi da je američka kampanja protiv terorizma zapravo rat protiv muslimana i islama. U stvari, Sjedinjene Države branitelj su muslimanskih zemalja diljem svijeta. Sjedinjene su se Države borile s muslimanima u Kuvajtu, Bosni i Hercegovini i na Kosovu, te su pomogle Afganistancima u njihovom ratu protiv sovjetske okupacije. Stoga nije čudno da najveći dio muslimanskog svijeta podržava koaliciju protiv terorizma, predvođenu Sjedinjenim Državama.

Bin Laden će i dalje tvrditi da brani muslimane i predstavlja islamski svijet. No, činjenice govore same za sebe. Dok Sjedinjene Države brane muslimane, bin Laden ih ubija. Dok Sjedinjene Države hrane Afganistance, bin Laden vodi rat, koji ih dovodi na rub smrti od gladi. Sjedinjene su Države zadobile podršku za rat protiv terorizma u islamskim državama diljem svijeta. Te iste države osuđuju bin Ladena. Bin Ladenu i al-Qaidi vrijeme istječe. Kako je rekao predsjednik Bush, “bilo da naše neprijatelje izvedemo pred lice pravde, ili nad njima izvršimo pravdu, pravda će biti zadovoljena.”

XS
SM
MD
LG