Linkovi

MMF pozitivno ocijenjuje gospodarsku i novčanu politiku Račanove vlade (6/11/01) - 2001-11-06


Jučer je izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda pozitivno ocijenio realizaciju postojećeg stand by aranžmana između te institucije i hrvatske vlade a koja se tiče gospodarske i novčane politike. Što to konkretno znači izvjestio je danaa premjer Ivica Račan.

Ivica Račan: Nakon ovoga ide na predviđeni način stand by aranžman, ali to znači da ide i sav program, kao što znate, i Svjetske banke. On je težak 200 milijuna američkih dolara. Riječ je o, recimo, za malo i srednje poduzetništvo. To znači da ide Exel program. Osamdesetak milijuna dolara za strukturne promjene u industrijkim granama. To znači da ide, na primjer, 150 milijuna dolara Svjetske banke kao program za ceste i za riječku luku. Dijele se ta sredstva Svjetske banke od onih o kojima smo razgovarali prije nekoliko dana tijekom posjeta Luxemburgu u razgovoru s Europskom investicijskom bankom.

Račan je još rekao kako se upravo vode rasprave o proračunu za iduću godinu. Pojedinosti će se saznati uskoro, rekao je Račan, i naglasio da se proračunski deficit mora smanjiti za 4,3 posto bruto domaćeg proizvoda.

XS
SM
MD
LG