Linkovi

Predsjednik Bush uživa veliku podršku javnosti (6/11/01) - 2001-11-06


Najtiražniji dnevnik USA Today jutros donosi rezultate najnovije ankete, koja pokazuje da predsjednik Bush i dalje uživa uvjerljivu podršku u javnosti. Čak 87 posto Amerikanaca odobrava način na koji predsjednik radi svoj posao i način na koji vodi vojnu akciju protiv terorizma. Gotovo je isti postotak onih koji podržavaju američku kampanju u Afganistanu, dok ih 66 posto podržava razmještanje velikog broja kopnenih snaga u toj zemlji. Velika većina Amerikanaca također je uvjerena da će bin Laden biti uhvaćen ili ubijen, te da će talibani biti svrgnuti s vlasti.

Iz bostonskog Christian Science Monitora izdvajamo jednu zanimljivu anketu. Taj list, naime prenosi rezultate istraživanja, koje je provela organizacija Pew, a koje pokazuje da rat u Afganistanu žene podržavaju u istoj mjeri kao i muškarci. Radi se – piše Monitor – o znakovitoj pojavi, jer su žene u novijoj povijesti, primjerice, u ratovima u Vijetnamu, Perzijskom zaljevu i na Kosovu, uglavnom bile manje od muškaraca naklonjene angažiranju američkih vojnika…Neki stručnjaci smatraju da se radi o instinktivnoj reakciji, s obzirom da su prijetnji terorizma izložena i djeca ispitanica.

A jutrošnji Washington Post javlja da je u Washingtonu od napada 11. rujna – znatno porasla stopa kriminala. Stopa ubojstava – piše washingtonski dnevnik – porasla je za više od 30 posto i dostigla razinu nezapamćenu od sukoba među dilerima drogama tijekom osamdesetih. Porastao je i broj krađa automobila i drugih krivičnih djela. Brojni članovi gradske uprave smatraju da se ova pojava može pripisati premještanju velikog broja policajaca, koji su ranije ophodili ulicama, na dužnosti vezane uz nove sigurnosne potrebe grada.

XS
SM
MD
LG