Linkovi

Predsjednik Bush obratit će se konferenciji o borbi protiv terorizma (6/11/01) - 2001-11-06


Predsjednik Bush obratit će se danas putem satelita sudionicima konferencije o borbi protiv terorizma koja se održava u Poljskoj. Predsjednik će govoriti pred predstavnicima 17 zemalja istočne i središnje Europe.

Glasnogovornik Bijele kuće Ari Fleischer izjavio je da će se raditi o prilično neobičnom skupu zemalja bivšeg Varšavskog pakta. Prema njegovim riječima, zemlje koje su svojedobno bile neprijatelji Sjedinjenih Država tijekom Hladnog rata danas su američki saveznici u ratu protiv terorizma.

"Radi se o vrlo znakovitom razvoju događaja. Ove zemlje ranije su bile članice neprijateljskog bloka, a sada usko surađuju s nama.", kazao je gospodin Fleicsher.

On je dodao da će predsjednik Bush reći sudionicima konferencije da pred aktualnom terorističkom prijetnjom treba iskazati međunarodno jedinstvo.

"Podsjetit će sudionike konferencije na strahote i zlo koje šire talibani i al-Qaida, na teror koji propovijedaju i prakticiraju.", rekao je glasnogovornik Bijele kuće.

Prema riječima gospodina Fleischera, predsjednik Bush će se u svojem govoru koncentrirati na načine suradnje koji bi doveli do pobjede u ratu protiv terorizma.

Predsjednik je jučer u Bijeloj kući primio alžirskog predsjednika Abdelaziza Boutefliku, koji je podržao američki rat protiv terorizma, ali je upozorio da se Sjedinjene Države moraju pozabaviti i razlozima nezadovoljstva u muslimanskom svijetu, uključujući siromaštvo i izraelsko-palestinski sukob. Danas se gospodin Bush sastaje s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom.

XS
SM
MD
LG