Linkovi

Međunarodna tjeralica: Muhsin Musa Matawalli Atwah (4/11/01) - 2001-11-04


Sjedinjene su države sastavile popis “najtraženijih terorista”. Nekolicina s tog popisa od dvadesetdvojice bjegunaca, uključujući i Osamu bin Ladena, članovi su al-Qaide – terorističke grupe odgovorne za napade izvršene 11. rujna na Svjetski trgovinski centar i Pentagon. Ostali s popisa su traženi u vezi s ranije izvršenim terorističkim napadima.

Muhsin Musa Mutwalli Atwah – takodjer poznat kao Abdel Rahman Al Muhajir – tražen je u vezi s bombaškim napadom na veleposlanstva Sjedinjenih Država u Keniji i Tanzaniji, 1998. godine, kao i za njegovu ulogu u široj medjunarodnoj terorističkoj zavjeri koju predvodi Osama bin Laden.

Muhsin Atwah državljanin je Egipta, gdje je i rodjen. Kao datum rodjenja on navodi 19. lipnja 1964. Visok je oko metar i 65 centimetara i srednje je gradje. Ima crne oči, tamnu prosjedu kosu i tamnu kožu. Govori arapski. Muhsin Atwah se nalazi, kako se pretpostavlja, u Afganistanu.

Sjedinjene Države nude nagradu u visini do 5 milijuna dolara za informacije koje bi mogle dovesti do uhićenja Muhsina Muse Matawallia Atwaha. Ukoliko raspolažete podacima u vezi s ovim bjeguncem, kontaktirajte najbliže američko veleposlanstvo ili konzulat. Identitet svih dostavljača informacija bit će povjerljiv.

XS
SM
MD
LG