Linkovi

Još više laži od Bin Ladena (4/11/01) - 2001-11-04


Osama bin Laden, vodja terorističke organizacije al-Qaida, poslao je, kako je javljeno, pismo u kojem je pozivao pakistanske muslimane da spasu njega i njegove suradnike od uništenja u vojnoj akciji koju predvode Sjedinjene države. Dijelovi tog pisma bili su pročitani na katarskoj televizijskoj mreži al-Jazeera: “Muslimani u Afganistanu se ubijaju, a pakistanska vlada za to vrijeme stoji ispod kršćanske zastave” – istaknuo je bin Laden. To pismo, ako stvarno postoji, jednostavno ponavlja iste laži i iskrivljene činjenice s kojima bin Laden i njegove pristaše iz talibanskog režima u Afganistanu tjednima barataju.

No, istina je slijedeća: al-Qaidini teroristi, sponzorirani od strane talibanskog režima, a možda i drugih, 11. rujna su napali Sjedinjene Države. Teroristi su oteli putničke zrakoplove koje su namjerno zabili u zgrade Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku i Pentagona u Washingtonu. Pri tome je ubijeno na tisuće osoba, medju njima i mnogo muslimana. Talibanskim čelnicima je poručeno da izruče teroriste i da prekinu podržavati terorizam. Oni su to odbili. Talibanski glasnogovornik Abdul Salem Zaeef je rekao: “…i po cijenu da sav narod Afganistana bude ubijen, nećemo predati Osamu bin Ladena…” Zbog toga je jasno da su teroristi i talibanski režim, a ne Sjedinjene države, bili ti koji su vojnu akciju unutar Afganistana učinili neophodnom!

Kampanja protiv al-Qaidinih terorista i njihovih talibanskih zaštitnika nije “…križarski pohod protiv muslimana…”, kao što to predstavlja Osama bin Laden. To je, ustvari, odgovor medjunarodne koalicije, u koju su uključene i mnoge muslimanske zemlje, na najstravičniji teroristički napad u povijesti. Državljani osamdesetak zemalja, uključujući i muslimanske, ubijeni su u napadima al-Qaidinih terorista.

Sa svoje strane, Sjedinjene države nemaju državnu religiju. U ovoj se zemlji štite prava pripadnika svih religija, uključujući islama, da se slobodno mole Bogu. Talibanski režim i al-Qaidini teroristi su ti koji žele nametnuti državnu religiju ostalima te proganjaju one koji se ne prilagodjavaju njihovim radikalnim vjerovanjima. Oni su, isto tako, cinično izmanipulirali i korumpirali islamska vjerovanja kako bi udovoljili svojoj želji za vlašću i mržnji prema zapadnom načinu života.

Osama bin Laden je bio u pravu u jednoj stvari: ”Svijet se," – rekao je – "dijeli na dva dijela!” Da, svijet se dijeli na veliku većinu koju čine ljudi svih vjera koji se protive terorizmu i mali broj nasilnih ekstremista koji podržavaju terorizam. Ovi drugi, teroristi i njihove pristaše, bit će uništeni!

XS
SM
MD
LG