Linkovi

Stopa neuposlenosti u SAD najveća u posljednjih pet godina (2/11/01) - 2001-11-02


To je najveće povećanje zabilježeno u jednom mjesecu od svibnja 1980. godine kad se predsjednik Jimmy Carter borio sa slabim gospodarstvom. U ovako oslabljenoj gospodarskoj situaciji Središnja banka će najverovatnije ponovo sljedeći tjedan smanjiti kamatne stope kako bi stimulirala gospodarstvo.

Najveći svjetski proizvođač kompjuterskog softwarea, tvrtka Microsoft, i američko Ministarstvo pravosuđa postigli su sporazum u parnici koja se vodila protiv Microsofta zbog industrijkog monopola. Ministarstvo pravosuđa navodi da je Microsoft pristao na širok krug restrikcija, uključujući davanje neovisnim promatračima uvid u svoje poslovanje i računovodstvo, kao i pomaganje suparničkim software tvrtkama da razviju proizvode koji će biti kompatabilni sa Microsoftovim Windows operacionim sistemom. Ova ograničenja trajat će pet godina, i mogla bi biti produžena za dvije godine ako se Microsoft ne bude držao dogovora.

Jedna od vodećih britanskih osiguravajućih tvrtki– Prudential – priopćava da će ukinuti više od dvije tisuće radnih mjesta u iduće dvije godine, te prodati odjeljenje koje se bavi osiguranjem nekretnina tvrtki Credit Suisse Group kako bi smanjili troškove.

A jedna velika američka tvrtka za zdravstveno osiguranje - Cigna Corporation – priopćava da joj je zarada pala za 3 posto u trećoj četvrtini godine na 270 milijuna dolara. Nakon terorističkih napada 11. rujna, ta je kompanija isplatila velike količine novca osiguranicima.

XS
SM
MD
LG