Linkovi

Rice: Bombardiranje i tijekom Ramazana (2/11/01) - 2001-11-02


Savjetnica predsjednika Busha za pitanja državne sigurnosti – Condoleezza Rice – izjavila je da tijekom svetog muslimanskog mjeseca Ramazana Sjedinjene Države neće obustavljati napade na talibane i terororiste u Afganistanu. Bijela kuća je također demantirala tvrdnje da su talibanske vlasti zadržale nekoliko američkih državljana.

Condoleezza Rice je rekla da Sjedinjene Države neće zaustavljati svoje vojne operacije u Afganistanu tijekom Ramazana.

“Mislimo da je najbolja stvar koju možemo učiniti za svijet i za sve saveznike koji su u koaliciji – bilo da su muslimanske zemlje, ili ne – da osiguramo uspjeh rata protiv terorizma.”

Neke su muslimanske zemlje zatražile od Washingtona da obustavi rat protiv terorizma tijekom Ramazana. Gospodja je Rice, međutim, izrazila sumnju da će neprijatelj napraviti prekid tijekom svetog muslimanskog mjeseca.

“Ne vjerujemo da će al-Qaida, ili talibani, ili bilo tko njima sličan, poštivati taj mjesec, ili bilo kakvu drugu vrstu civilizacijskih pravila,” kazala je savjetnica za nacionalnu sigurnost.

Prije toga, glasnogovornik Bijele kuće Ari Fleischer je izjavio da su potpuno netočne tvrdnje talibana da su zadržali američke državljane, osim onih humanitarnih djelatnika koji su već duže vrijeme u njihovom zatočeništvu. Ti su djelatnici, naime, uhićeni još prije no što je započeo rat protiv terorizma.

XS
SM
MD
LG