Linkovi

Za izvorom antraksa traga i nuklearni laboratorij u Los Alamosu (2/11/01) - 2001-11-02


Najtiražniji američki dnevnik USA Today jutros javlja da se nuklearni laboratorij u Los Alamosu uključio u pokušaje da se otkrije podrijetlo antraksa pronađenog u nizu kontaminiranih pisama. Ovaj laboratorij raspolaže najvećom svjetskom bankoom genetskih informacija o bacilu antraksa. Radi se – kako piše USA Today – o složenom detektivskom poslu na polju biologije u kojem se koriste nove tehnologije detekcije DNA. Za analizu je dovoljan – jedan bilijun grama DNA.

Washington Post piše o posljedicama terorističkih napada od 11. rujna na male Amerikance. U tjednima nakon napada, kreatori dječje serije Sesame Street organizirali su “Radionicu Sesame”, pozvavši djecu u dobi od 6 do 11 godina da se u lokalnim trgovačkim centrima pridruže svojim vršnjacima – u crtanju. Od djece je traženo da crtežima izraze svoje strahove i svoje nade. Kako piše washingtonski dnevnik, u velikom broju slučajeva djeca su crtala zgrade u plamenu, zrakoplove koji se ruše, groblja , vojnike i nuklearne eksplozije. Rezultati radionice, bit će uskoro predstavljeni u obliku studije, a već su naveli Senat da zakaže svjedočenje o “Djeci i terorizmu.”

Vraćamo se još jednom dnevniku USA Today koji javlja da će pogubne ekonomske posljedice terorističkih napada uskoro osjetiti i – američka skijališta. Mnoga zimovališta već i prije početka sezone nude popuste, čak i za dane oko Božića. U pojedinim skijalištima, pogotovo onim udaljenijim, do kojih treba putovati zrakoplovom, desetodnevni paket-aranžmani nude se i u pola cijene.

XS
SM
MD
LG