Linkovi

Californija: Prijetnja napadima na četiri najveća mosta (2/11/01) - 2001-11-02


Guverner Californije Gray Davis izjavio je da postoje vjerodostojne prijetnje da bi mete terorističkih napada mogli biti viseći mostovi – uključujući i Golden Gate u San Franciscu.

Guverner Davis je rekao da bi četiri viseća mosta mogla biti napadnuta u vrijeme prometne špice, dakle u vrijeme kada preko njih – ujutro i navečer – prelazi najviše vozila.

“Vjerujemo da postoji vjerodostojna prijetnja da će netko izmedju 2. i 7. studenog pokušati uništiti jedan od tih mostova. Dosta vremena prije no što smo dobili te prijetnje, već smo poduzeli temeljite sigurnosne mjere, u suradnji s prometnom policijom, Obalnom stražom i drugim lokalnim službama sigurnosti i pravosuđa, s ciljem da se ti mostovi zaštite. Dodatno smo pojačali mjere sigurnosti nakon što smo primili te prijetnje,” kazao je.

U pitanju su četiri viseća mosta: Golden Gate i Bay Bridge u San Fanciscu, zatim Vincent Thomas Bridge u Los Angelesu, te most Coronado u San Diegu. Guverner Californije je naložio Nacionalnoj gardi da odredi dodatne snage koje bi štitile četiri najveća mosta i druge ključne infrastrukturne objekte u toj saveznoj državi.

XS
SM
MD
LG