Linkovi

Rumsfeld: Talibani koriste civile kao žive štitove (2/11/01) - 2001-11-02


Predstavnici američkog Ministarstva obrane izvješćuju o rastućem nezadovoljstvu u područjima pod kontrolom talibana, zbog korištenja civila kao živih štitova.

Ministar obrane Donald Rumsfeld izjavio je da su najnoviji slučajevi nezadovoljstva medju civilima izazvani talibanskim postavljanjen protu-zračnih topova usred stambenih naselja.

“Upoznati smo s određenim saznanjima o tome da oni postavljaju svoje protu-zračne baterije na krovove zgrada u stambenim četvrtima, s krajnjim ciljem da dovedu do njihovog bombardiranja, te da zatim mogu pokazati novinarima kako su civili žrtve napada. Mogu vam reći da to nije po volji afganistanskim civilima,” kazao je.

Gospodin je Rumsfeld također izvjestio novinare u Pentagonu da talibani zadržavaju i tuku djelatnike humanitarnih organizacija, te da im prijete smrću ukoliko pokušaju izvjestiti o talibanskoj zlouporabi humanitarnih pošiljki. Gospodin je Rumsfeld rekao da su to potvrdili i djelatnici Svjetskog programa za prehranu pri Ujedinjenim narodima

XS
SM
MD
LG