Linkovi

Bedrenica bi američku Poštu mogla koštati milijarde dolara (31/10/01) - 2001-10-31


Bedrenica bi mogla koštati američku Poštansku službu milijarde dolara – piše Washington Post. Prema procjenama, samo za novu sanitacijsku opremu trebat će izdvojiti dvije i pol milijarde dolara. Tu su i mogući troškovi s kojima se nije računalo – recimo predloženo cijepljenje svih 800 tisuća poštanskih djelatnika protiv gripe, kako bi se izbjegla moguća panika oko antraksa, s obzirom da gripa i inhalacijski antraks imaju slične simptome.

Los Angeles Times podsjeća svoje čitatelje da je preostalo još točno stotinu dana do početka Zimske olimpijade u Salt Lake Cityju. Ova bi Olimpijada mogla postati prva održana u nekoj zemlji u ratu. Stoga se već pripremaju stroge mjere sigurnosti – 2.500 tisuće sportaša štitit će 2.000 vojnika, više od tisuću agenata FBI-a i više od 2.400 policajaca.

Najtiražniji američki list USA Today piše o tome – kako se Amerikanci nose sa stresom u ovim kriznim danima. Kako se čini, u porastu je – hedonizam. Gosti u restoranima odreske zalijevaju skupim vinom i uživaju u visokokaloričnim desertima, a raste i prodaja kvalitetnog viskija. Ipak, USA Today svoje čitatelje upozorava da će takvo ponašanje kasnije trebati platiti, te im preporučuje da se posvete drugim oblicima opuštanja, koji nisu štetni za zdravlje – shoppingu, gledanju televizije, čitanju knjiga, spremanju kuće i slilčnome.

XS
SM
MD
LG