Linkovi

Ridge: Al-Qaida priprema nove napade u danima koji dolaze (31/10/01) - 2001-10-31


Direktor Ureda za domovinsku sigurnost Tom Ridge izjavio je da obavještajni podaci ukazuju na pripreme bin Ladenove terorističke mreže al-Qaida da u narednih nekoliko dana izvrši terorističke napade na američke interese. Gospodin je Ridge, međutim, rekao da nije u mogućnosti iznijeti točne podatke o tome gdje i kada bi do terorističkih napada moglo doći. Dužnosnici pozivaju Amerikance da budu oprezni, te da prijave vlastima sve ono što im se učini sumnjivim.

Visoki predstavnik Pentagona nagovijestio je mogućnost pokretanja anti-terorističkih operacija i u drugim područjima, a ne samo Afganistanu. Kontra-admiral John Stufflebeem jedan je od glavnih časnika zaduženih za operativna pitanja pri Združenom stožeru oružanih snaga Sjedinjenih Država. Tijekom jučerašnje tiskovne konferencije u Pentagonu, on je neočekivano spomenuo mogućnost da Afganistan možda neće biti jedino mjesto angažiranja američkih snaga.

“Ovo je samo jedno od mjesta. Ovo je prvo mjesto, a bit će i drugih. Ustvari, ne bi trebali misliti da se akcije ne vode negdje upravo sada, dok mi razgovaramo,” rekao je

Ta izjava potpuno je zbunila novinare u Pentagonu. Neki su pretpostavili da je admiral Stufflebeem možda mislio na Filipine. Tamo su, naime, nedavno upućeni američki vojni savjetnici koji trebaju procijeniti kakve su potrebe filipinske vlade u borbi protiv terorista povezanih s al-Qaidinom terorističkom mrežom.

XS
SM
MD
LG