Linkovi

Međunarodna tjeralica: Albdelkarim Hussein Mohamed Al-Nasser (31/10/01) - 2001-10-31


Sjedinjene Države sastavile su popis “Najtraženijih terorista”. Neki od 22 bjegunca s te liste, uključujući Osamu bin Ladena, članovi su al-Qaide, terorističke organizacije odgovorne za napade na Svjetski trgovinski centar i Pentagon 11. rujna. Za drugima se traga u vezi s ranijim terorističkim napadima.

Za Albdelkarimom Husseinom Mohamedom Al-Nasserom raspisana je tjeralica zbog ubojstva, urote, korištenja oružja za masovno uništavanje i drugih optužbi u vezi s eksplozijom kamiona napunjenog eksplozivom pred zgradom Khobar Towers, u Dhahranu, u Saudijskoj Arabiji, u lipnju 1996. U tom je napadu ubijeno 19 pripadnika američkog ratnog zrakoplovstva. Napad je izvela teroristička grupa Saudi Hezbollah, pod pokroviteljstvom Irana. Al-Nasser je čelnik Saudi Hezbollaha.

Abdelkarim Al-Naser je državljanin Saudijske Arabije. Rođen je u Al-Ihsi u Saudijskoj Arabiji. Visok je otprilike 172 centimetra, a težak oko 77 kilograma. Oči i kosa su mu crni. Al-Nasser govori arapski i farsi. Treba ga smatrati naoružanim i opasnim.

Sjedinjene Države nude nagradu u vrijednosti do pet milijuna dolara za informaciju koja bi dovela do uhićenja Albdelkarima Husseina Mohameda Al-Nassera. Ukoliko raspolažete nekom informacijom o ovom bjeguncu, obratite se najbližem američkom veleposlanstvu ili konzulatu. Identitet svih osoba koje dostave informacije bit će zaštićen.

XS
SM
MD
LG