Linkovi

Washington: Izdano novo upozorenje o mogućim terorističkim napadima (30/10/01) - 2001-10-30


Američki ministar pravosuđa John Ascroft izjavio je da postoje vjerodostojni dokazi o novoj terorističkoj prijetnji. Zbog toga američka vlada uvodi stanje više pripravnosti.

Ministar pravosuđa John Ascroft izjavio je da ovi dokazi ne ukazuju na to gdje i kada bi teroristi mogli pokušati napasti, ali je 18 tisuća agencija koje su zadužene za zaštitu reda i zakona u Sjedinjenim Državama stavljeno u stanje visoke pripravnosti.

"Administracija je na temelju prikupljenih informacija zaključila da bi tijekom idućeg tjedna moglo doći do novih terorističkih napada na američkom tlu ili na američke interese. Administracija smatra da se radi o vjerodostojnim informacijama, ali da one, nažalost, ne sadržavaju specifične podatke o tipu napada ili njihovim ciljevima," kazao je.

Gospodin Ascroft savjetuje američkim građanima da budu na oprezu, te da prijave sve sumnjive događaje ili ponašanje. Ovo je već drugo upozorenje o mogućim terorističkim napadima koje je vlada objavila u protekla dva tjedna.

Nedugo nakon što je američki ministar pravosuđa John Ascroft objavio upozorenje o mogućim novim terorističkim napadima, jedan putnički zrakoplov American Airlinesa neplanirano se spustio na aerodom Dulles u blizini Washingtona, nakon što je u zrakoplovu pronađena prijeteća poruka.

Radilo se o letu broj 785 na relaciji New York – Dallas. Vlasti su naložile posadi, nakon što je pronašla prijeteću poruku, da zrakoplov spusti u jednu od washingtonskih zračnih luka, gdje su putnici najhitnije evakuirani iz zrakoplova korištenjem izlaza za nuždu. Svi putnici i članovi posade su, kako je javljeno, neozlijeđeni i na sigurnom. Točan sadržaj prijeteće poruke nije objavljen.

XS
SM
MD
LG