Linkovi

"Isti predsjednik, ali drugi čovjek u Ovalnom uredu" (29/10/01) - 2001-10-29


Pod naslovom “Isti predsjednik, ali drugi čovjek u Ovalnom uredu”, najtiražniji američki dnevnik USA Today piše o promjenama kroz koje je prošao predsjednik Bush od terorističkih napada 11 rujna. Prema pisanju ovog lista, predsjednik je u proteklih sedam tjedana postao ozbiljniji i zamišljeniji, ali i mirniji. Češće potporu traži u Bibliji i vježba više nego ranije. Svojim je savjetnicima kazao da je ovaj rat njegovom naraštaju prilika da pokaže hrabrost i predanost koju su iskazali američki vojnici u drugom svjetskom ratu.

Christian Science Monitor svojim čitateljima donosi dobru vijest – cijene benzina diljem zemlje znatno su pale u tjednima nakon napada. Pad se može pripisati prevelikoj proizvodnji sirove nafte u svijetu, usporavanju rasta američkog gospodarstva i dramatičnom padu avionskog prijevoza. Pale su – javlja Monitor – i cijene drugih energenata – prirodnog plina i električne energije, što je još jedna dobra vijest za potrošače na pragu zime.

I za kraj – iz Washington Posta izdvajamo članak o dolazećem Halloweenu, Noći vještica pred Svisvete, svojevrsnom američkom pandanu poklada. Svake godine, nameće se važno pitanje – koje će maske biti popularne? Ove godine, kako se čini, ima dosta onih koji se odlučuju za masku Osame bin Ladena. Radi li se o znaku lošeg ukusa? Psiholozi ukazuju da je ovakav izbor maske reakcija ljudi koji se “smiju u lice zla”, a prodavači ističu da se ipak najviše traže maske bin Ladena – sa sjekirom u glavi.

XS
SM
MD
LG