Linkovi

CIA i FBI vjeruju da su napadi antraksom djela domaćih terorista (27/10/01) - 2001-10-27


Današnji američki tisak javlja o najnovijim slučajevima otkrića spora bedrenice, u pošti koja opslužuje Vrhovni sud Sjedinjenih Država, te CIA-e.

Washington Post se poziva na dužnosnike FBI-a i CIA-e koji vjeruju da su napadi antraksom na Washington, New York i Floridu djelo jednog ili nekolicine terorista u Sjedinjenim Državama. Ti teroristi – kako se dodaje – nisu povezani s bin Ladenovom terorističkom organizacijom al-Qaida. Obavještajne službe svakodnevno zaprime 60 do 80 izvještaja o bioterorizmu, ali ni u jednom slučaju nije dokazana “inozemna veza” – navodi Washington Post. Sve se više pažnje u istrazi sada poklanja domaćim izvorima poput desničarskih ekstremističkih skupina, piše washingtonski list.

New York Times, medjutim, prenosi izjavu češkog ministra unutarnjih poslova koji je potvrdio da se prije 11. rujna jedan irački obavještajac u Pragu sastao s Mohammedom Attom – jednim od čelnika samoubojica-otmičara koji su izvršili teroristički napad na Sjedinjene Države. Njujorški list napominje da službena potvrda sastanka još uvijek ne dokazuje da je Irak bio umiješan u napad na Svjetski trgovinski centar i Pentagon.

XS
SM
MD
LG