Linkovi

Bijela kuća: Bedrenica iz pisma senatoru Daschleu možda iz stranog izvora (26/10/01) - 2001-10-26


Bijela kuća je priopćila da su spore antraksa, koje su u pismu upućene čelniku senatske većine Tomu Daschleu, došle iz neke strane države ili pak iz sofisticiranog mikro-biološkog laboratorija. Glasnogovornik Bijele kuće Ari Fleischer izjavio je novinarima da kakvoća ovog antraksa ukazuje da ga je mogao proizvesti veći broj ljudi. Međutim, dodao je da to ne isključuje mogućnost da neka strana država stoji u pozadini pošiljki kontaminiranih antraksom od kojih su do sada umrle tri osobe.

Predsjednik Bush je danas izrazio žaljenje zbog gubitka ljudskih života te je dao uvjeravanja djelatnicima američke poštanske službe da njegova vlada testira više od 200 poštanskih objekata na istočnoj obali Sjedinjenih država, gdje bi se moglo naći tragove kontaminacije antraksom.

U međuvremenu, spore bedrenice otkrivene su i u filteru za zrak u poštanskom uredu koji opslužuje Vrhovni sud Sjedinjenih Država. Glasnogovornik Vrhovnog suda priopćio je da nema znakova kontaminacije u samom sjedištu Suda. Ta će zgrada, međutim, biti zatvorena i testirana, te će, bude li potrebno, biti i dekontaminirana. Testovi se provode i na oko desetak osoba koje rukuju poštom i oko četiri stotine djelatnika Vrhovnog suda.

XS
SM
MD
LG