Linkovi

Predsjednik Bush za novo smanjenje poreza (25/10/01) - 2001-10-25


U okviru nastojanja da se potakne gospodarstvo i umanje posljedice koje su na ekonomska kretanja imali teroristički napadi 11. rujna, predsjednik Bush se zalaže za novo smanjenje poreza. U Kongresu je u tijeku rasprava o predsjednikovom paketu mjera za stimuliranje ekonomije.

Predsjednik Bush kaže da Amerika nije samo u ratu protiv medjunarodnog terorizma, nego se vodi i rat kojem je cilj poticanje domaćeg gospodarstva, nakon prošlomjesečnih terorističkih napada i više slučajeva infekcija antraksa.

“Vodimo rat na dva fronta. Rat vodimo i kod kuće, a u okviru njega je naša borba da osiguramo nastavak gospodarskog rasta. Kada su teroristi napali našu domovinu mislili su da ćemo pokleknuti. Mislili su da će se naša ekonomija urušiti. To su željeli … ali nisu razumjeli što je Amerika. Oni ne razumiju poduzetnički duh naše zemlje. Oni ne razumiju duh djelatnika i djelatnica Amerike," rekao je američki predsjednik.

U govoru koji je održao u jednoj tiskari u saveznoj državi Maryland, predsjednik Bush je rekao okupljenima da želi ubrzati donošenje odluke o novom nizu smanjenja poreza. Time bi, kako kaže, više novca ostalo u rkauma potrošača.

XS
SM
MD
LG