Linkovi

Anketa USA Today-a ukazuje na snažnu podršku predsjedniku Bushu (23/10/01) - 2001-10-23


USA Today donosi rezultate najnovije ankete koja pokazuje da predsjednik Bush i dalje uživa znatnu podršku javnosti. 88 posto ispitanika odobrava način na koji predsjednik obavlja svoj posao, a isti ih udio odobrava američku vojnu akciju u Afganistanu. 80 posto Amerikanaca slaže se s uporabom kopnenih snaga.

Što se tiče slučajeva bedrenice, 81 posto ispitanika ne vjeruje da će doći do velikog bio-terorističkog napada, a premoćna većina – njih 77 posto – pokazuje veliko povjerenje u vladu, odnosno, vjeruje da vlada može uspješno odgovoriti čak i na veliko izbijanje antraksa.

Iz istog lista izdvajamo i članak o analizi rukopisa na pismima zaraženim bedrenicom koja su primljena u uredu senatora Daschlea i u televizijskoj kući NBC. Vjeruje se da je oba pisma adresirala ista osoba, ali se o njoj još uvijek malo zna.

Iako većina stručnjaka ne želi nagađati, jedan grafolog ipak je ponudio nekoliko hipoteza. Prema njemu, rukopis upućuje na “suicidalnog psihopata, perfekcionista, koji nema savjesti, niti osjećaja za druge”.

I za kraj izdvajamo članak iz Christian Science Monitora o glasinama i tzv. urbanim legendama koje se, pogotovo putem Interneta, šire nakon terorističkih napada od 11. rujna i najnovijih incidenata s bedrenicom. Kako kažu stručnjaci, radi se o “kibernetskom folkloru”, koji je odraz ljudske potrebe da unese red u kaotični svijet.

Kao primjeri tih novih urbanih legendi navodi se e-mail o čovjeku koji je preživio urušavanje Svjetskog trgovinskog centra, te je u padu s 80. kata samo slomio nogu; savjet da se pošta očisti od moguće kontaminacije bedrenicom – glačalom na paru, i glasina da je bin Laden smrtno bolestan.

XS
SM
MD
LG