Linkovi

Novi slučajevi bedrenice u Washingtonu (23/10/01) - 2001-10-23


Američki dužnosnici su priopćili da se sumnja da su dva poštanska službenika ovdje u području Washingtona umrla od bedrenice. Još jedan poštanski službenik u ovom području pozitivno je testiran na antraks.

Zdravstveni dužnosnici još uvijek čekaju na konačne rezultate analize uzroka smrti dvojice poštanskih službenika koji su radili na pošti koja isporučuje Capitol Hillu, gdje su pisma ispunjena antraksom otkrivena u uredima u američkom Senatu. Međutim, američki direktor ureda za domovinsku sigurnost Tom Ridge, izjavio je da se čini da su jučerašnji smrtni slučajevi rezultata izlaganja antraksu.

"Mi još uvijek provodimo konačne testove kako bi s potpunom sigurnošću utvrdili da li su ova dva smrtna slučaja povezana s izlaganjem antraksu. Uzrok smrti do danas još nije jasan. Međutim, kažem vam ono što je izuzetno jasno. Jasno je da su sumnjivi simptomi te da je vjerojatno da je njihova smrt vjerojatno nastupila zbog antraksa," rekao je gospodin Ridge.

Gospodin Ridge je jučer izvijestio predsjednika Busha o tekućoj istrazi o širenju antraksa. Još dva poštanska službenika pozitivno su testirani na udisanje antraksa i već su započeli uzimati antibiotike na liječenju u lokalnim bolnicama.

XS
SM
MD
LG