Linkovi

Američki mediji pred velikim gubicima zbog praćenja rata protiv terorizma (22/10/01) - 2001-10-22


O financijskim problemima, ali druge vrste piše New York Times. Prema javljanju utjecajnog njujorškog dnevnika, američki mediji – pogotovo elektronski – mogli bi zbog praćenja rata zapasti u velike gubitke. Kriza je došla u posebno lošem trenutku, s obzirom da je usporavanje gospodarskog rasta medijima već donijelo pad prihoda od reklama. Sada treba sve manje proračune trošiti na pokrivanje važnih događaja, koje niti jedna medijska organizacija ne želi propustiti. Prema procjenama financijskih analitičara, glavne američke televizijske mreže – ABC, NBC i CBS troše dnevno po milijun dolara samo na rat protiv terorizma.

“Obitelji žrtava bore se za financijski opstanak” – javlja jutros najtiražniji američki dnevnik USA Today. Iako je do sada od donacija prikupljeno rekordnih milijardu i 400 milijuna dolara, dobrotvorne su organizacije obiteljima žrtava do sada isplatile ne više od deset posto prikupljenih sredstava, jer – kako piše USA Today – još uvijek organiziraju svoje aktivnosti.

“Šou biznis se angažirao u zabavljanju američkih vojnika” – piše Christian Science Monitor. Poslovna udruga Broadwaya odnedavno nudi vojnicima tipični njujorški provod – večeru i kartu za neku kazališnu predstavu, a sljedećeg mjeseca na turneju po vojnim bazama kreće prva skupina američkih zabavljača. Za njima će slijediti i ekipa cheerleadera Dallas Cowboysa. Inače, od napada 11. rujna, organizatori takvih turneja dobili su niz ponuda za nastupe od zvijezda kao što su Dave Matthews, Aerosmith, Chris Rock i Halle Berry.

XS
SM
MD
LG