Linkovi

SAD će nastaviti dostavljati humanitarnu pomoć, ali neće prestati s napadima (19/10/01) - 2001-10-19


Predsjednik Bush je izjavio da će Sjedinjene države učiniti sve što budu mogle kako bi pomoć u hrani stigla do afganistanskog naroda. Gospodin Bush se ne slaže sa zahtjevom humanitarnih organizacija da se suspendiraju napadi na talibanske i terorističke ciljeve.

Vodeće humanitarne organizacije su priopćile da se Afganistan ove zime sučeljava s humanitarnom krizom. Predsjednik Bush smatra da odgovornost za to leži na talibanskom režimu.

"Talibanska vlada plijeni hranu. Talibanska vlada odbija dopustiti učinkovitu distribuciju pomoći koja je prikupljena za afganistanski narod.", rekao je predsjednik Bush.

Govoreći novinarima koji prate ekonomski summit zemalja pacifičkog kruga, gospodin Bush je rekao da se američke vojne operacije vode na način da ne ometaju isporuku pomoći, ističući da američki zrakoplovi takodjer isporučuju hranu iz zraka.

"Nastavit ćemo činiti sve što možemo kako bismo osigurali da naša predanost pružanju pomoći afganistanskom narodu bude ispunjena.", kaže predsjednik Bush.

On je istaknuo da Sjedinjene države trenutno predvode u pružanju pomoći Afganistanu, a treba napomenuti da je nedavno odobrio dodatnu humanitarnu pomoć u vrijednosti od 300 milijuna dolara!

XS
SM
MD
LG