Linkovi

Bush: Utiremo put prijateljskim snagama koje će poraziti talibane (18/10/01) - 2001-10-18


Predsjednik Bush izjavio je da želi okupiti svijet u borbi protiv terorizma. Predsjednik je govorio o američkoj odlučnosti i jedinstvu u Californiji na svojem putu na summit APEC-a u Šangaju.

Predsjednika Busha su na put u Kinu ispratili vojnici i članovi njihovih obitelji u zračnoj bazi u blizini Sacramenta u Californiji. Predsjednik je kazao da će Sjedinjene Države pobijediti i da su im ciljevi pravedni.

"Ova je nacija jaka, ova je nacija ujedinjena, ova je nacija odlučna, ova će nacija pobijediti teror gdje god na njega naiđe," izjavio je.

Predsjednik je sličnu poruku iznio i u prethodnom govoru poslovnim čelnicima u Sacramentu.

"Borimo se za sigurnost našeg naroda, za uspjeh naših ideala i za stabilnost u velikim dijelovima svijeta," rekao je.

Predsjednik je još jednom istaknuo da Sjedinjene Države vode široku kampanju na više frontova, dodavši da američke oružane snage provode operacije u Afganistanu stručno i uspješno. Prema njegovim riječima, vojska je uništila veći broj terorističkih logora i nanijela štete talibanskoj protuzračnoj obrani. Predsjednik se također osvrnuo i na utiranje puta za svrgavanje talibana od strane oporbenih snaga.

"Utiremo put prijateljskim snagama koje će poraziti talibane i iskorijeniti al-Qaidine parazite koje talibani štite," kazao je.

Kraće zaustavljanje u Sacramentu bio je prvi posjet predsjednika Busha Zapadnoj obali od terorističkih napada na New York i Washington.

XS
SM
MD
LG