Linkovi

Nema dokaza o povezanosti pisama zaraženih bedrenicom i bin Ladena (17/10/01) - 2001-10-17


Predstavnici američkih službi sigurnosti i pravosudja kažu da još uvijek nema dokaza o vezi izmedju osumnjičenog terorista Osame bin Ladena i slučajeva infekcija bedrenicom.

Ministar pravosudja John Ashcroft izjavio je da slučajeve infekcije bedrenicom preko pisama smatra terorističkim činom. No, on je dodao da ne postoje dokazi o povezanosti slučajeva infekcije bedrenice preko pošte i terorističkih napada izvršenih 11. rujna. Gospodin je Ashcroft upozorio one koji su odgovorni za lažne dojave i lažne uzbune da - ukoliko budu uhićeni – budu spremni na sudski postupak tijekom kojeg bi im mogla biti izrečena zatvorska kazna.

“To predstavlja ozbiljno kršenje zakona i najgrublje kršenje javnog povjerenja. Lažne terorističke prijetnje izazivaju velike materijalne troškove iz ionako preopterećenog proračuna s kojim raspolažu snage sigurnosti i zdravstveni sustav,” kazao je ministar Ashcroft.

U jednom slučaju, u Connecticutu, tužba je podignuta protiv čovjeka koji je prošlog tjedna ostavio bijeli prah na svom radnom stolu, da bi zatim dao lažnu izjavu o porijeklu praha. 800 osoba je tom prilikom evakuirano iz poslovne zgrade i gubitak nastao zbog prekida posla je iznosio milijun i petsto tisuća dolara.

XS
SM
MD
LG