Linkovi

Capitol Hill - 31 testirao pozitivno (17/10/01) - 2001-10-17


Dvadeset devet ljudi uposlenih u uredu vođe demokratske većine u Senatu Toma Daschela pozitivno je na testovima bedrenice. Neimenovini kongresni dužnosnik na Capitol Hillu je izjavio da je to utvrđeno nakon testova koji su obavljeni na pismu koje je otvoreno u uredu senatora Dachela u ponedjeljak. Stručnjaci su utvrdili da pismo sadrži strašno potentnu vrstu antraksa.

Stotine osoba u zgradi Senata, gdje je pismo bilo otvoreno, testirane su na ovaj ozbiljan tip antraksa koji se može udisati, a rezultati tih testova još uvijek pristižu. Pacijeti uzimaju antibiotike kao preventivnu mjeru.

Savezni istražni ured FBI je priopćio da sadržaj pisma otvorenog u uredu senatora Daschlea ima izvjesnih sličnosti s jezikom i rukopisom na pismu s antraksom koje je poslano televizijskoj mreži NBC u New Yorku. Današnji Washington Post navodi dužnosnike FBI-ja kako kažu da su spore bedrenice poslane u senatorov ured slične vrsti koja je poslana poštom u medijsku zgradu na Floridi, gdje je već jedan čovjek umro od udiasanja bedrenice.

U međuvremeni je predsjedatelj Zastupničkog doma Dennis Hastert izjavio da će zgrada američkog Capitola biti zatvorena od danas do ponedjeljka.

.

XS
SM
MD
LG