Linkovi

Bush: Nije isključena veza između bin Ladena i bedrenice (16/10/01) - 2001-10-16


Predsjednik Bush je izjavio da nema čvrstih dokaza koji bi ukazali da je Osama bin Laden upleten u niz slučajeva pojave antraksa u Sjedinjenim državama. Međutim, gospodin Bush je rekao da ne isključuje tu mogućnost.

Predsjednik je izrazio zabrinutost zbog nekoliko pisama u kojima je nađena bakterija bedrenice, a koja su se pojavila u tri savezne države i ovdje u Washingtonu. Jedan od posljednjih slučajeva zabilježen je u uredu čelnika senatske većine, demokratskog senatora Toma Daschlea. Gospodin Bush je primio ovu informaciju nakon razgovora s talijanskim premijerom Silvijem Berlusconijem, kojeg je primio u Bijeloj kući.

"Upravo sam razgovarao s čelnikom Daschleom. Njegov ured je primio pismo u kojem se nalazio antraks," rekao je.

Slična pisma pronađena su na ranije na Floridi, u New Yorku i Nevadi. Predsjednik Bush je upitan smatra li da u pozadini ovog stoji Osama bin Laden. Predsjednik je odgovorio da je to moguće.

"Razmatramo svaki dokaz. Radimo na tome da povežemo sve elemente kako bismo otkrili tko stoji iza ovog. Ne bih rekao da on nije odgovoran, ali nemamo još čvrstih dokaza," kazao je predsjednik.

Nešto kasnije je savjetnica Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Condoleeza Rice izjavila da je opravdano govoriti o mogućoj povezanosti bin Ladena i pojave antraksa, u svjetlu napada izvršenih 11. rujna. Gospođica Rice je dodala da nema saznanja da je bilo kakva kontaminirana pošiljka stigla na adresu Bijele kuće.

XS
SM
MD
LG