Linkovi

Zvukovi iz posljednjih trenutaka otetih zrakoplova (16/10/01) - 2001-10-16


New York Times je nabavio prijepise zvučnih zapisa komunikacije između kontrolora letenja i zrakoplova, koji su upotrijebljeni u terorističkim napadima 11. rujna. Primjerice, na letu 11 American Airlinesa, kontrolori na zemlji čuli su otmičara kako putnicima kaže da ostanu mirni i da se zrakoplov vraća na aerodrom. U drugom se zrakoplovu čula konverzacija na nepoznatom jeziku. Slični snimci iz drugih zrakoplova zajedno čine potresnu sliku tragičnih događaja 11. rujna.

Christian Science Monitor piše o raznim prijevarama koje su se pojavile nakon terorističkih napada od 11. rujna. U New Yorku su se pojavile lažni odštetni zahtjevi za automobile koji su – navodno – uništeni pod ruševinama, a jedna je žena uhićena kada je dobila pomoć zbog – navodne smrti supruga. Pojedinci također traže od svojih poslodavaca odštetu za nepostojeće ozljede, građevinci podnose račune za neobavljene radove, a supružnici traže od osiguravajućih društava odštetu za – navodno – poginule bračne drugove.

Iz najtiražnijeg američkog dnevnika USA Today izdvajamo jednu potpuno nevezanu temu – sve slabiju popularnost nemasne hrane, odnosno, hrane s niskim postotkom masnoće. “Masnoća je opet u modi” – piše ovaj dnevni list. Prije samo pet godina, svaki treći novi prehrambeni proizvod bio je dijetalni. Danas je takav – samo svaki deseti. Stručnjaci smatraju da su se Amerikanci jednostavno zamorili od nemasnih proizvoda koji se, kako kažu, okusom ne mogu usporediti sa svojim masnim “originalima”.

XS
SM
MD
LG