Linkovi

Na Floridi, još pet slučajeva bedrenice (14/10/01) - 2001-10-14


Američke vlasti istražuju nekoliko slučajeva pojave sumnjivog praha, gdje su provedeni testovi kako bi se utvrdilo postoje li tragovi bakterije bedrenice. Neki su testovi dali negativne rezultate, ali je u najmanje dva slučaja otkrivena prisutnost bedrenice.

Vlasti u New Yorku i Nevadi pružile su dodatne podatke o slučajevima u njihovim sredinama, a glasnogovornik izdavačke kuće u Boca Ratonu, na Floridi – gdje je troje ljudi nekidan zaraženo bedrenicom – izvjestio je da je još petoro uposlenika bilo izloženo toj bakteriji.

Gradonačelnik New Yorka Rudolph Giuliani izjavio je novinarima da je jedno pismo, koje je 18. rujna iz New Jerseya upućeno novinaru televizijske mreže NBC, pozitivno reagiralo na testiranje anthraxa. On je dodao da je tim pismom zaražena pomoćnica televizijskog voditelja Toma Brokawa. Zaražena je žena podvrgnuta liječenju antibioticima i očekuje se njeno ozdravljenje.

Šef FBI-a u New Yorku, Barry Mawn, rekao je da je uposlenica NBC-a četvrta osoba za koju je potvrdjeno da je zaražena anthraxom. Guverner savezne države Nevade, Kenny Guinn, priopćio je da je testirano jedno pismo koje je iz Malezije stiglo na adresu kompanije Microsoft u gradu Renou.

Rezultat testiranja anthraxa je dao pozitivne rezultate. U međuvremenu je priopćeno da je negativne rezultate dalo testiranje praha pronađenog u pismu upućenom novinarki New York Timesa koja je svojedobno bila dopisnica tog lista na Srednjem istoku.

XS
SM
MD
LG