Linkovi

Bush: Ostvareni ciljevi prve faze vojne kampanje (13/10/01) - 2001-10-13


Predsjednik Bush je izjavio da su zračni napadi, koji su počeli prošle nedjelje, oslabili talibansku vojsku, desetkovali njenu protuzračnu obranu i narušili terorističku mrežu u Afganistanu.

"Američke snage dominiraju nebom nad Afganistanom, a tu ćemo dominaciju iskoristiti da bismo osigurali da teroristi više ne mogu koristiti Afganistan kao bazu za svoje operacije."

Gospodin Bush je također kazao da njegova administracija poduzima daljnje korake kako bi zaštitila Amerikance od terorizma u Sjedinjenim Državama. U demokratskom odgovoru na predsjednikov govor, čelnik demokratske većine u Senatu Tom Daschle izjavio je da su administracija predsjednika Busha i Kongres dobro surađivali nakon terorističkih napada, no da se sada ponovno mora surađivati na uklanjanju šteta koje je pretrpjelo američko gospodarstvo.

"Ne smijemo potrijebiti tragediju od 11. rujna da bismo kroz kongresnu proceduru “progurali” naše omiljene stvari, bez obzira koliko im do njih bilo stalo, ukoliko neće dati trenutni poticaj gospodarstvu."

Senator Daschle je dodao da je budućnost američkog gospodarstva prevažna da bi postala žrtvom politike.

XS
SM
MD
LG