Linkovi

Talibani i dalje odbijaju izručiti Osamu bin Ladena (13/10/01) - 2001-10-13


Talibanske vlasti odbacile su drugi poziv predsjednika Busha da izruče Osamu bin Ladena. U međuvremenu, američki su zrakoplovi i sedmi dan zaredom napadali terorističke i talibanske ciljeve u Afganistanu.

Talibani su priopćili da neće predati Osamu bin Ladena. Talibanski dužnosnici u Kabulu kažu da se stav talibana nije promijenio, te da neće izručiti bin Ladena bez uvjerljivih dokaza o njegovom sudjelovanju u terorističkim napadima od 11. rujna. U međuvremenu, u američki i britanski zrakoplovi napali su ciljeve u Kabulu i Kandaharu. Očevici kažu da su zračne luke u oba grada direktno pogođene.

Talibani tvrde da je u sedam dana bombardiranja ubijeno najmanje 300 civila, no ova tvrdnja za sada nije potvrđena iz neovisnih izvora. U međuvremenu, američki su zrakoplovi isporučili prve pakete hrane na sjeveru Afganistana, u blizini granice s Tadžikistanom, a pakistansko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je novinare da ne ulaze u Afganistan, jer bi protiv njihovih medijskih kuća mogle biti poduzete odgovarajuće mjere.

XS
SM
MD
LG