Linkovi

Djelatnica NBC-a inficirana bedrenicom (12/10/01) - 2001-10-12


Televizijska mreža NBC priopćila je da je jedna od njenih djelatnica, koja radi u sjedištu ove televizijske mreže u New Yorku pozitivno testirana na infekciju bedrenicom putem kože.

NBC je priopćio da ta djelatnica već neko vrijeme prima terapiju antibioticima, te da se očekuje da će se poptuno oporaviti. NBC dodaje da je slučaj razvijao tako da je prije nekog vremena primljeno jedno sumnjivo pismo, koje je testirano i tada se pokazalo da u njemu nema tragova antraksa.

Bedrenica koja se prenosi putem kože je drugačija od vrste koja se prenosi dišnim putovima, od kojeg je do sada na Floridi umrla jedna, a dvije osobe su testirane pozitivno na kontakt antraxom.

NBC je priopćio da se vodi istraga o ovom slučaju u kojem sudjeluju savezni i lokalni zdravstveni dužnosnici te savezni istražni ured FBI. Uz to, zdravstveni dužnosnici kažu da će testirati sve djelatnike NBC-a kako bi utvrdili da li je još netko zaražen.

Gradonačelnik New Yorka Rudolph Giuliani izjavio je da informacije kojima raspolaže ukazuju na to da se ovdje radi o izoliranom slučaju zaraze.

Čelni dužnosnik američke administracije za zdravstvenu politku Tommy Thompson izjavio je ovim povodom, da svi djelatnici NBC-a, koji su radili s oboljelom na istom katu, uzimaju antibiotike.

Tijekom konferencije za novinare održane u Washingtonu, gospodin Thompson je ponovio da ova bolest nije zarazna te pozvao gradjane da budu izuzetno oprezni glede pismo pošiljaka i paketa koje prime u pošti, kako bi, ako im budu sumnjivi, nazvali odgovarajuće policijske i zdravstvene dužnosnike.

Na konferenciji je govorio i američki ministar pravosuđa John Ascroft koji je rekao da je pokrenuta odvojena kriminalistička istraga o pojavi bedrenice u NBC-u u New York-u.

XS
SM
MD
LG