Linkovi

Bush: "Nakon pet dana napada - teroristi u bijegu" (12/10/01) - 2001-10-12


Na tiskovnoj konferenciji koju su prenosile sve televizijske mreže u Sjedinjenim Državama, predsjednik Bush je želio postići dva cilja - pružiti osjećaj sigurnosti američkoj javnosti, te ponovo naglasiti odlučnost u borbi protiv terorizma. Predsjednika Busha pitali su i o zastrašujućem upozorenju koje je F.B.I. uputio javnosti samo nekoliko sati prije tiskovne konferencije. F.B.I. je upozorio na opasnost novih terorističkih napada.“Amerikanci ove večeri trebaju imati na umu da u isto vrijeme dok postoji opasnost, mi poduzimamo sve moguće mjere da bi zaštitili zemlju od te opasnosti".

Predsjednik je rekao da su teroristi koji su napali Ameriku prošlog mjeseca imali za cilj unijeti strah u američko društvo. On je rekao da će teroristi biti uhvaćeni i kažnjeni.“Da bismo u potpunosti zaštitili Ameriku, moramo poraziti one koji čine zlo, gdjegod se skrivali".

Predsjednik je na tiskovnoj konferenciji istaknuo da Sjedinjene Države trebaju pokazati suosjećanje s afganistanskim narodom, te je mlade Amerikance pozvao da pomognu djeci Afganistana.

XS
SM
MD
LG