Linkovi

Bijela kuća traži od TV kuća da ne prenose u cjelini govore Osame bin Ladena (11/10/01) - 2001-10-11


Bijela kuća je zatražila od američkih televizijskih kuća da više ne prenose u cjelini video-snimke govora Osame bin Ladena. Poziv američkim televizijskim mrežama uputila je predsjednikova savjetnica za državnu sigurnost Condoleezza Rice. U konferencijskom telefonskom razgovoru s direktorima televizijskih kuća, gospodja je Rice izrazila zabrinutost zbog korištenja video-snimki govora Osame bin Ladena. Glasnogovornik Bijele kuće Ari Fleischer kaže da je predsjednikova savjetnica ukazala na mogućnost da osumnjičeni teroristički čelnik koristi snimljene poruke da bi komunicirao s drugim teroristima.

“Poruke Osame bin Ladena su – u najboljem slučaju – propaganda kojom se ljude poziva da ubijaju Amerikance. A u najgorem slučaju, on možda koristi poruke kako bi svojim sljedbenicima izdao zapovjedi za poduzimanje takvih akcija," rekao je Ari Fleischer.

Glasnogovornik Bijele kuće kaže da administracija predsjednika Bush nema čvrste dokaze za ovu pretpostavku, ali postupa na temelju sumnje. On je rekao da Bijela kuća ne pokušava cenzurirati informacije, nego poziva televizijske kuće da budu vrlo obazrivi.

XS
SM
MD
LG