Linkovi

Međunarodna tjeralica: Osama bin Laden (10/10/01) - 2001-10-10


Teroristička grupa al-Qaida odgovorna je za napade od 11. rujna u kojima je ubijeno više od šest tisuća Amerikanaca i gradjana drugih država. Sjedinjene Države neće stati sve se ne obračunaju s Osamom bin-Ladenom i njegovim suradnicima, te svima koji im osiguravaju bilo kakvu pomoć. Medjutim, Sjedinjene Države će zaštititi i nagraditi one koji sada pruže informacije i otkriju ono što znaju o ovim i drugim terorističkim operacijama.

Osama bin-Laden je rodjen u Saudijskoj Arabiji i vjeruje se da mu je sada oko 45 godina. On je najmladji sin saudijskoj gradjevinskog magnata Muhamada bin-Ladena. G. 1994, saudijska vlada oduzela mu je državljanstvo, a njegova obitelj ga se odrekla. G. 1991, preselio je u Sudan, ali ga je medjunarodni pritisak prisilio da se 1996. godine preseli u Afganistan. Osama bin-Laden je crnokos, smedjih očiju, a nosi dugu bradu i brkove.

Osama bin-Laden je tražen takodjer u svezi s bombaškim napadima na američka veleposlanstva u Keniji i Tanzaniji, 1998, te terorističkim napadima na Amerikance u Saudijskoj Arabiji, Somaliji i Jemenu.

Sjedinjene države nude do pet milijuna dolara nagrade za informacije koje bi dovele to uhićenja Osame bin-Ladena, bilo gdje u svijetu. Ukoliko raspolažete informacijom koja se odnosi na bin-Ladena i njegove suradnike, kontaktirajte najbliže američko veleposlanstvo ili konzulat.

Ili, ako zovete iz Sjedinjenih Država, nazovite broj telefona, 1-800-437-6371. Informacije možete uputiti i na adresu REWARDS FOR JUSTICE, P.O. BOX 96781, Washington D.C. 20090-6781.

Elektronskom poštom možete dojaviti na adresu programa Rewards for Justice, na slijedećoj internet adresi: mail@dssrewards.net.

Osobe koje pruže nove informacije mogu imati pravo na nagradu do pet milijuna dolara, zaštitu identiteta, te preseljenje svojih obitelji. Svi odgovori odnosno informacije čuvat će se u strogoj tajnosti.

XS
SM
MD
LG