Linkovi

FBI objavio popis glavnih osumnjičenika (10/10/01) - 2001-10-10


Američka je vlada pojačava napore u potjeri za 22 osobe osumnjičene za terorizam. Njihova imena predsjednik je danas objavio popis najtraženijih osoba, koje traži FBI. U medjuvremenu, State Department nudi nagradu za informacije kojima bi se spriječili budući teroristički napadi ili pak izvelo teroriste pred lice pravde.

Kako iz Bijele kuće izvješćuje Paula Wolfson, FBI-eva lista najtraženijih ključno je sredstvo u zaštiti reda i zakona već desetljećima. Na njoj se nalaze imena i fotografije osumnjičenih za kriminalne aktivnosti, čime se želi privući pozornost javnosti. Savezni istražni ured, FBI, je sastavio popis od 22 osobe osumnjičene za terorizam.

Predsjednik Bush je rekao da se ove osobe nalaze na listi zbog toga jer su počinile ozbiljne zločine. "Terorizam ima svoje lice. A danas ga pokazujemo, da ga svijet vidi."

Na listi se nalazi Osama bin-Laden, glavni osumnjičenik za terorističke napade od 11. rujna na Svjetski trgovinski centar i Pentagon. Uz njega su i dvojica njegovih najbližih suradnika te nekoliko drugih članova organizacije al-Qaida.

Predsjendik Bush je objavio popis najtraženijih tijekom posjeta sjedištu FBI-a, ovdje u Washingtonu. On je tom prilikom, govoreći uposlenicima, rekao da su Sjedinjene Države odlučne slomiti globalnu terorističku mrežu.

XS
SM
MD
LG