Linkovi

Tom Ridge, odgovoran za koordinaciju anti-terorističkih napora (8/10/01) - 2001-10-08


Predsjednik George Bush je govorio na svečanosti prisege prvog američkog dužnosnika isključivo odgovornog za takozvanu domovinsku sigurnost, odnosno za koordiniranje anti-terorističkih napora na tlu Sjedinjenih Država.

Za to će od danas biti odgovoran Tom Ridge, bivši guverner savezne države Pennsylvania, a također i bivši kongresmen te veteran vijetnamskog rata.

Njega je na novu dužnost zaprisegnuo Clarence Thomas, sudac Vrhovnog suda Sjedinjenih Država. U svom govoru, Tom Ridge je rekao da “javnost mora biti svjesna da se o sigurnosti čitavog naroda brinu desetine tisuća odlučnih i vrlo profesionalnih ljudi, od policije, oružanih snaga, graničnih snaga te službe imigracije.” "U borbi protiv terorizma, na domaćem tlu, zapošljavamo najbolje ljude”, izjavio je gospodin Ridge.

Inače, Savezni istražni ured, FBI, upozorio je lokalne policijske snage da budu pripravne za moguće terorističke napade. Državno tajništvo je objavilo upozorenje Amerikancima u inozemstvu, da budu na oprezu zbog mogućnosti terorističkih napada na američke ciljeve.

XS
SM
MD
LG