Linkovi

Račan: "Nadam se da će teroristima biti zadan adekvatan udarac" (8/01/01) - 2001-10-07


Hrvatski premijer Ivica Račan kazao je za Glas Amerike da je vojna akcija protiv Bin Ladenove mreže al-Qaeda u Afganistanu bila očekivana.

"Napad je bio očekivan. Nadam se da će napadačima na New York i Washington biti zadan adekvatan udarac, ali i da će vojna akcija biti izvedena uz što manje nevinih civilnih žrtava", rekao je premijer Račan.

Ponovio je da je Hrvatska među zemljama koje su se nakon terorističkog napada solidarizirale sa SAD i pružile joj podrsku za najavljenu vojnu akciju u Afganistanu. "Za ovaj potez SAD postoji velika solidarnost i podrška međunarodne zajednice. Sukob s terorizmom bit će dugotrajan, a osim oružjem trebat će ga voditi političkim i drugim sredstvima,"izjavio je premijer Račan sinoć u kraćem telefonskom razgovoru za Glas Amerike. Premijer je za jutro sazvao sjednicu vladinog Kriznog stožera, osnovanog nakon terorističkog napada na SAD.

Kao i u ostalim europskim zemljama, i u Hrvatskoj su nakon sinoćnjih napada na Afganistan pojačane mjere sigurnosti. Veći stupanj pripravnosti uveden je u Ministarstvu unutarnjih poslova, a od 11. rujna pojačano se nadziru američko veleposlanstvo, aerodromi i granice.

XS
SM
MD
LG