Linkovi

Američki državljani diljem svijeta upozoreni na mogućnost novih napada (7/10/01) - 2001-10-07


Američko Državno tajništvo upozorilo je američke državljane diljem svijeta na mogućnost novih terorističkih napada. State Department je priopćio da bi Amerikanci mogli biti ciljevi napada nakon zračnih udara na Afganistan.

U najnovijem upozorenju, State Department upozorava Amerikance diljem svijeta da bi mogli biti mete osvetničkih napada terorista ili njihovih simpatizera. Amerikancima u Afganistanu preporučeno je da napuste zemlju. Amerikancima u drugim dijelovima svijeta savjetuje se da budu izuzetno oprezni i da ostanu u kontaktu s lokalnim veleposlanstvima zbog – kako je rečeno u upozorenju State Departmenta – mogućeg jakog anti-američkog raspoloženja nakon današnjih napada u Afganistanu.

Članovi Kongresa koji su iza zatvorenih vrata razgovarali s dužnosnicima obavještajnih službi pripremaju se za moguće nove terorističke napade u Sjedinjenim Državama. Dvojica senatora koji se bave radom obavještajnih službi izrazili su uvjerenje da bi teroristi ponovno mogli napasti Sjedinjene Države nakon početka američke vojne akcije u Afganistanu.

Demokrat Bob Graham iz Floride i republikanac Richard Shelby iz Alabame dali su ove izjave za televiziju oko pola sata prije napada. Senator Graham, predsjedatelj senatskog Odbora za obavještajne aktivnosti, kazao je da je da mogućnost novih napada ne bi trebala spriječiti Sjedinjene Države da krenu u ofenzivu protiv terorizma. Senator Shelby, visokorangirani član istog odbora, kazao je da Amerikanci moraju ostati na oprezu pred mogućim napadima.

XS
SM
MD
LG