Linkovi

Jordan se konačno vraća pod koš! (26/9/01) - 2001-09-26


Za ljubitelje američke košarke dobra vijest – Michael Jordan konačno je objavio da se vraća pod koš – u dresu washingtonskih Wizardsa, kluba u kojem je jedan od vlasnika. Tako će možda najbolji američki košarkaš svih vremena zaigrati za trenutno uvjerljivo najgori klub u NBA ligi. 38-godišnji Jordan potpisao je dvogodišnji ugovor s Wizardsima, a cijelu svoju plaću za dolazeću sezonu – minimalnih milijun dolara – donirat će za obitelji žrtava nedavnih terorističkih napada.

“Iako me veseli skori povratak na parket, duboko sam ožalošćen nedavnim tragičnim događajima. Moje misli su uz žrtve i njihove obitelji,” rekao je Jordan, najavivši da iz poštovanja prema njima neće davati intervjue prije početka treninga 1. listopada. Govoreći o svojem povratku, Jordan je rekao: “Vraćam se jer volim košarku i jer sam u proteklu godinu i pol, kao član uprave uživao radeći s igračima Wizardsa. Vjerujem da najbolje mogu prenijeti svoje igračko iskustvo mlađima pod samim košem, u igri, a ne na treningu“ – rekao je Jordan. Njegovom se povratku posebno veseli uprava Wizardsa, za čije su se utakmice naglo zainteresirali svi važniji mediji. Samouvjereni Jordan već je najavio da će inače prilično blijedu ekipu ove sezone dovesti do – doigravanja.

Podsjetimo, u svojoj posljednjoj sezoni 97-98 Jordan je zaradio više od 36 milijuna dolara, a svih 13 godina profesionalne karijere bio je proveo u Chicago Bullsima, s kojima je osvojio ukupno šest naslova prvaka zemlje. Inače, već se prije jednom “umirovio” – prije sezone 93-94, kada je nakratko zaigrao drugoligaški baseball.

XS
SM
MD
LG