Linkovi

Jordan ponovno odgodio objavu povratka pod koš (25/9/01) - 2001-09-25


Oni koje vole sport, osobito košarku i NBA, već su pomalo umorni, jer Michael Jordan nikako da kaže, jasno i glasno – "Igrat ću", odnosno "Neću više igrati".

Prije dan-dva gotovo su sve agencije objavile da se Michael se vraća i da će igrati za Wizardse iz Washingtona. Breaking News – svugdje, od CNN-a do Glasa Amerike. Ali, 24 sata poslije Jordan nas opet drži na čekanju, da sjedimo na rubu naših stolica spremni skočiti na televizor i pojačati ga do daske ako se Michael pojavi na ekranu. Gospodjica Estee Portnoy, dopredsjednica marketinške tvrtke u Jordanovom vlasništvu kaže – Michael još razmišlja i danas bi, možda, mogao objaviti hoće li ponovno zaigrati! Novinari su se uhvatili za glavu čim su čuli magičnu riječ – možda! Zbog te kratke riječi u opticaju ostaju pitanja kada, gdje i zašto?

Jordan je potvrdio 10. rujna da će ponovno zaigrati agenciji Associated Press i dnevniku "Chicago Sun-Times": "Još uvijek osjećam da mogu biti učinkovit, mogu davati koševe, mogu igrati obranu, skakati. Mislim da mogu učiniti sve ono što čini košarku. A, kako ja to mogu učiniti protiv mlađe konkurencije, teško je pitanje na kojem nisam imao priliku dobiti odgovor. Do sada!"

Dan nakon toga došlo je do tragedije uzrokovane terorističkim napadima na New York i Washington. Michael je rekao - ostavimo sve sve po strani desetak dana! Na web stranici washingtonskih Wizardsa Jordan je, 17. rujna, bio izlistan kao aktivni igrač, ali samo sat i pol. Uglavnom. Svi misle da više nije pitanje hoće li, nego kada će? U Wizardsima, čiji je djelomični vlasnik, igrao bi godinu dana za samo milijun dolara.

Michael ima 38 godina i već tri sezone ne igra! Skloniji je ozljedama nego ranije i igrat će za Wizardse, možda najgoru ekipu u NBA ligi?! Ne zaboravite, Jordan, u 13 godina igranja za Chicago Bullse, nikada nije propustio play off i skupio je šest titula prvaka: “Ja sada želim igrati iz zabave. Zato što volim igrati košarku. Ne postoji drugi razlog, zaista”- kaže najveći košarkaš svih vremena.

Zanimljivo - Wizardsi će 2. listopada otvoriti košarkaški kamp u Sjevernoj Karolini, rodnoj saveznoj državi Michaela Jordana. Ako Jordan zaigra barem će nekoliko tisuća osoba dobiti posao ili će im se plaće uvećati. Michael Jordan je, naime, u 13 dosadašnjih NBA sezona, američkom gospodarstvu donio 10 milijardi dolara!

XS
SM
MD
LG