Linkovi

Televizijski maraton - U čast herojima (22/9/01) - 2001-09-22


Vodeći američki glumci, pjevači, glazbenici sinoć su, u New Yorku i Los Angelesu, sudjelovali na manifestaciji nazvanoj U čast herojima posvećenoj žrtvama terorističkih napada od 11. rujna i njujorškim herojima - policajcima, vatrogascima i drugima koji su pohitali u pomoć žrtvama, da bi i sami postali žrtve.

Ovu su manifestaciju prenosile sve četiri nacionalne televizijske mreže, koje su i organizirale cijelu manifestaciju, a i Glas Amerike je imao izravan prijenos. Tijekom ove manifestacije, nazvane Televizijski maraton odnosno Telethon, desetine najslavnijih američkih zvijezda iz show businessa skupljale su preko telefona pomoć za obitelji nastradalih i za obnovu porušenog.

Bili su tu Mohammed Ali, Julia Roberts, Brad Pitt, Tom Hanks, Clin Eastwood, Robin Williams, Bruce Springsteen, Billy Joel, Jack Nicholson, Cindy Crawford, Al Pacino, Syilvester Stallone, Jimm Carrey, Bon Jovi, Whoopy Goldberg, Cameron Diaz, Sting, U2, George Clooney, Rober de Niro, Faith Hill, Will Smith, Bruce Springsteen, Steve Wonder, Tom Cruise, Celine Dion, James Wood, Mariah Carey, Willie Nelson i mnoštvo drugih, dobro poznatih, likova iz svijeta filma, glazbe i televizije.

Prije i tijekom održavanja ovog humanitarnog koncerta mjere sigurnosti bile su jako visoke u i oko filmskih studija u Hollywoodu u Kaliforniji, jer je FBI upozorio nekoliko poznatih filmskih kuća da bi filmska studija mogla biti meta terorista do čega je došlo nakon jednog prijetećeg poziva. Američka industrija zabave, naime, potencijalna je meta terorističkih napada zbog njezinog sudjelovanja, kako to navode anti-američki ekstremisti, u širenju američke kulture diljem svijeta.

Uglavnom, telethon, odnosno skupljanje novca u humanitarne svrhe, u kojem je sudjelovao ogroman broj najvećih zvijezda prenosile su i sve lokalne tv i radio postaje, ravno njih osam tisuća. Naravno i same su zvijezde davale svoje donacije.

XS
SM
MD
LG