Linkovi

Televizijski donacijski maraton - odgovor show businessa terorizmu (18/9/01) - 2001-09-18


Nedavni teroristički napadi znatno su se odrazili – kako se i moglo očekivati - i na američki show business. Američke televizijske mreže pregovaraju o organiziranju televizijskog maratona za prikupljanje donacija za saniranje posljedica napada. Takav televizijski događaj ne bi imao presedana u povijesti televizije.

U međuvremenu, Michael Jackson je najavio da će što prije snimiti pjesmu po uzoru na slavnu “We Are The World”, koja je 1985. zaradila 65 milijuna dolara za žrtve gladi u Africi. Jacksonov cilj je pomoći obiteljima žrtava terorističkih napada i za to prikupiti 50 milijuna dolara. Naslov pjesme već je poznat – “What More Can I Give”. Kako se doznaje, Jackson je za svoju incijativu već dobio podršku Britney Spears, te Destiny's Child, Backstreet Boys i N Sync.

Kako se ovih dana utišao zabavni život, Amerikanci su preko vikenda masovno pohrlili – u knjižare. Najbolje su se prodavale knjige o New Yorku, o Svjetskom trgovinskom centru, te knjige o Srednjem Istoku, Talibanima, Kuranu i Islamu. Odlično su se, inače, prodavale i knjige o Nostradamusovim proročanstvima. Ovakav je, provjerili smo, i poredak najpopularnijih tema na Internet knjižari Amazon.com.

XS
SM
MD
LG