Linkovi

Prigodna olimpijska značka - pomoć žrtvama (18/9/01) - 2001-09-18


Organizatori Olimpijskih igara 2002. godine u Salt Lake Cityu izdali su prigodnu značku. Novac prikupljen njenom prodajom ići će u fond za žrtve terorizma.

Značka s porukom “Ujedinjeni” predstavljena je jučer. Predsjedatelj Organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Salt Lake Cityu Mitt Romney rekao je da su do sada primljene narudžbe za 20 tisuća značaka. Prema njegovim riječima, bit će ih proizvedeno onoliko koliko se uspije prodati, a novac dobijen njihovom prodajom ići će u fond za žrtve terorističkih napada nazvan “11. rujna”.

Glasnogovornica Olimpijskih igara u Salt Lake Cityu Carolin Shaw najavila je da će značka biti puštena u prodaju u četvrtak. "Značka se može pronaći na našim internet stranicama čija adresa glasi: www.saltlake2002.com. Cijena je pet dolara, a sve sredstva ići će u humanitarni fond za žrtve terorizma “11. rujna”.

Tvrtka koja proizvodi te značke, Amnico International, priopćila je da neće naplatiti proizvodnju prvih deset tisuća znački, a nakon toga će naplaćivati 38 centi po znački za potrošnju materijala. Ostatak novaca ići će također u fond za žrtve napada.

Nastavak baseball sezone u patriotskom duhu

Dodajmo da su sinoć u Sjedinjenim Državama odigrane prve utakmice baseballa nakon terorističkih napada na Svjetski trgovinski centar i Pentagon. Od jedne do druge obale Sjedinjenih Država, pa i preko granice u Kanadi, zvuk udarca baseball palice bio je dobrodošao - u okruženju koje se toliko promijenilo od prošlog tjedna.

Baseball – istinski američki sport – sinoć je bio doslovno umotan u boje američke zastave a patriotske melodija čule su se na svim stadionima. Djeljene su američke zastavice, a u Pittsburgu značke s natpisom “ Volim New York”. Igrači su također nosili natpise kojima su izražavali solidarnost s njujorškim vatrogascima i policajcima koji su poginuli prilikom rušenja nebodera Svjetskog trgovinskog centra.

Valja napomenuti da su utakmice odigrane uz pojačane mjere sigurnosti, a ona između New York Yankees-a i Tampa Bay Devil Rays-a odgođena je zbog logističkih razloga.

XS
SM
MD
LG