Linkovi

Pronaći ćemo Osamu bin Ladena (16/9/01) - 2001-09-16


Dopredsjednik Cheney je rekao da će Sjedinjene Države pronaći Osamu bin Ladena. On je također ponovio da će Amerika poduzeti akciju protiv zemalja koje podržavaju bin Ladena i njegovu terorističku organizaciju uključujući Talibane u Afganistanu. Dopredsjednik Cheney je rekao da će oni osjetiti sav bijes Sjedinjenih Država.

Tijekom intervjua za televizijsku mrežu NBC, gospodin Cheney je rekao da je teroristička mreža Osame bin Ladena igrala značajnu ulogu u terorističkim napadima.

Američki je dopredsjednik obećao odmazdu ne samo protiv bin Ladenove organizacije nego i njegovih pristaša. "Ako pružate utočište teroristima – osjetit ćete sav bijes Sjedinjenih Američkih Država."

Dopredsjednik Cheney priopćio je da su neposredno nakon terorističkih napada na Svjetski trgovinski centar i Pentagon piloti američkih borbenih zrakoplova dobili naređenje da presretnu i sruše otete putničke zrakoplove iznad Washigntona.

Gospodin Cheney dao je taj intervju u predsjedničkom odmaralištu u Camp Davidu koje se nalazi u brdima Marylanda. Predsjednik Bush se sastaje u Camp Davidu sa svojim glavnim savjetnicima od jučer ujutro.

XS
SM
MD
LG