Linkovi

Vlasnik najma na Svjetski trgovinski centar spreman izgraditi novu zgradu (15/9/01) - 2001-09-15


Vlasnik 99-godišnjeg najma na Svjetski trgovinski centar Larry Silverstein najavio je da je spreman ponovno izgraditi tu građevinu. Međutim, kako kaže, neće graditi repliku srušenih “toranja-blizanaca”, jer vjeruje da ljudi možda neće željeti raditi u takvoj zgradi zbog bolnih sjećanja.

Inače, stanovnici New Yorka počeli su diljem grada ostavljati cvijeće, poruke i svijeće u spomen na poginule. Najveći dio takvih “spomenika” nalazi se na trgu Union Square na Manhattanu, gdje je netko čak postavio 4 metra visoki kip u obliku svijeće posvećen “žrtvama terorističkog napada”.

Njujorška zabavna industrija se, spomenimo i to, vraća poslu. Pojedine predstave na Broadwayu ponovno se počinju prikazivati, a filmski studio New Line Cinema ponovno je otvorio svoje urede na Manhattanu.

Previše davalaca krvi, rasprodane sve zastave

Diljem zemlje, Amerikanci su pohrlili u centre za davanje krvi, pa je ponuda ubrzo nadmašila kapacitete, te je mnogim potencijalnim donatorima rečeno da ponovno dođu sljedeći tjedan. Među onima koji su dali krv bili su i prva dama Laura Bush, osoblje Bijele kuće, te glumac Robin Williams.

Američke trgovine u posljednjih su nekoliko dana rasprodale svoje zalihe američkih zastava. Lanac trgovina Wal-Mart prodao je od utorka do četvrtka – 450 tisuća zastava, dok ih je u istom razdoblju prošle godine prodao – 26 tisuća. I dok se zastave i dalje dobro prodaju, prodaja oružja, kanti za benzin, baterija i konzervirane hrane počela je opadati. S druge strane, odlično se i dalje prodaju – pamučne majce s domoljubnim motivima.

Profesionalne sportske aktivnosti i dalje su otkazane, no školske se utakmice igraju i danas i sutra.

XS
SM
MD
LG