Linkovi

U Hrvatskoj sutra dan žalosti (13/9/01) - 2001-09-13


Suosjećajući sa SAD i obiteljima žrtava terorističkih napada u New Yorku i Washingtonu, hrvatska je Vlada na današnjoj sjednici sutrašnji dan proglasila danom žalosti.

Zastave ce u cijeloj zemlji biti spuštene na pola koplja. Ističući potrebu što efikasnije borbe sa svakim oblikom nasilja i terorizma, premijer Ivica Račan kazao je da je Hrvatska zajedno s ostalima u Evropi spremna dati svoj prilog u toj borbi. "Svjestan sam da je ovo vrijeme žalosti ali i nade da ce naša civilizacija biti u stanju nositi se s ovakvim zlom i ovakvom opasnošću kakav terorizam jest," rekao je Račan.

U Hrvatskoj su od utorka pojačane mjere sigurnosti nad američkim objektima. Pojačano je osiguranje američkog veleposlanstva, rezidencije i ostalih objekata u kojima se nalaze američki državljani.

Policija je pojačala nadzor na svim graničnim prijelazima i na aerodromima. Osim za Tel Aviv, svi letovi domaćeg avioprijevoznika Croatia Airlinesa u domaćem i inozemnom prometu odvijaju se prema redu letenja, ali mnogi putnici odustaju od letova. U avionu za Frankfurt jučer se od 103 pojavilo samo osam putnika, a odustajali su i putnici na domaćim letovima - od 201 putnika iz Zagreba je za Split odletjelo njih 76.

XS
SM
MD
LG